Documentaire “Les Etincelles” & Teasers

30jun

“Les Etincelles” : documentaire

Onze documentaire “Les Etincelles” biedt u een 16 minuten durende reis in de wereld van Vanessa, die lijdt aan een invaliderende ziekte, Maxime, autistisch, Samih, doof, en Sofia, met beperkte mobiliteit. Ze hebben prachtige jobs: medewerker bij de Filmcommissie van de Fédération Wallonie Bruxelles, archivaris, tuinman en advocaat.

Slechts 4 mooie verhalen uit vele andere, maar authentieke weerspiegelingen van de “Vonken” van inclusie die DiversiCom heeft mogen begeleiden!

Als deze “Etincelles” u aanspreken, deel ze dan genereus op uw favoriete netwerken. Om een verschil te maken, moeten we er samen over praten.

Documentaire gecoproduceerd door DiversiCom en Télévision du Monde in 2020. Gestart vóór de gezondheidscrisis, en lange tijd onderbroken als gevolg van de opeenvolgende lock-downs in 2020. Sommige foto’s zijn buiten de Covid-periode genomen ;-).

De FR versie is ook beschikbaar met NL ondertitels en voor doven en slechthorenden : YouTube.

Klik hier of op de foto 

Teasers

Vanessa lijdt aan een zeldzame invaliderende ziekte. Ze vertelt over de levensvonk die ze vond dankzij haar terugkeer naar het werk.

Klik hier of op de foto : Teaser –  Les Etincelles – Vanessa : “Ik herleef”

Samih is doof geboren. Hij deelt heel natuurlijk met ons zijn vreugde om met horende mensen te werken: wat een sterk teken! 

Klik hier of op de foto : Teaser – Les Etincelles  – Samih : “Wij communiceren”

Dit is Sofia, een uitzonderlijke vrouw. Een neuromusculaire ziekte dwingt haar een rolstoel te gebruiken om te leven en zich te verplaatsen. In alle bescheidenheid en met zelfvertrouwen vertelt ze over haar weg naar de advocatuur. 

Klik hier of op de foto : Teaser – Les Etincelles – Sofia : “Ik heb laten zien waartoe ik in staat ben”

Maxime is autistisch met het syndroom van Asperger. Hij heeft de sleutels tot geluk op het werk gevonden en deelt ze op overtuigende manier met ons!   

Klik hier of op de foto : Teaser – Les Etincelles – Maxime : “Praat over dat verschil !”