DiversiFlash nr. 1 : terugblik op onze successen van 2015

20mrt

In 2015 rondde de vzw DiversiCom – Making disability work – haar eerste jaar af van activiteiten om de tewerkstelling van personen met een handicap te bevorderen. Met veel enthousiasme zetten we in deze DiversiFlash de successen en sterke momenten van het afgelopen jaar in de verf. We richten ons in de eerste plaats tot degenen die al bij het prille ontstaan van DiversiCom hun vertrouwen hebben toegekend. Wij hebben aan hen het bestaan te danken van een solide project dat gedragen wordt door een professioneel en geëngageerd team. In naam van dat team bedank ik hen van harte. 

Ik wens u veel leesgenot !

Marie-Laure Jonet, Oprichtster en Afgevaardigde bestuurder.

CIJFERS…

In 2015 coachte DiversiCom 66 werkzoekenden met een handicap, zorgde voor de opleiding en sensibilisering van 35 ondernemingen over handicaps op het werk en adviseerde 22 van die ondernemingen voor de selectie en werving van sollicitanten met een handicap. Dankzij het vertrouwen dat we zowel bij de sollicitanten als bij de ondernemingen hebben opgebouwd, konden we in 1 jaar tijd vormgeven aan 35 professionele projecten !

…EN LETTERS !

Wat onze kandidaten vertellen :

Ik beschouw deze ervaring als mijn eerste echte job, voor een lange periode en een duidelijk omschreven project. Ik voel me eindelijk geïntegreerd.” Stéphanie (persoon met beperkte mobiliteit), bibliothecaris, omscholingsovereenkomst bij Solvay.

De gevolgen van mijn ontmoeting met DiversiCom zijn van onbepaalde duur : vrijwilligerswerk, een stage, een groepscoaching gevolgd door individuele gesprekken en uiteindelijk mijn job als helpdeskanalist…!” Carmen (blinde persoon), overeenkomst voor onbepaalde tijd bij Getronics voor de Europese Commissie.

Wat ben ik blij dat ik ‘s ochtends word begroet in gebarentaal. Het heeft me echt geraakt dat Laurence zin had om zich voor onze taal te interesseren.” Sanaa (dove persoon), administratief bediende, overeenkomst voor een bepaalde tijd bij RTL.

Bij de ondernemingen :

“De opdracht en de doelstellingen van DiversiCom sluiten volledig aan bij de waarden die we binnen Rothschild willen promoten.” Anne-Sophie Eymeoud, Algemeen directeur, Rothschild België

DiversiCom is een echte facilitator, met wie we onze strategie voor het respecteren van personen met een handicap in vertrouwen kunnen ontwikkelen.” Ingrid Van Mackelenbergh, Directrice MVO, Securex

“Uw pragmatische en welwillende benadering van handicaps is volgens mij heel goed aangepast aan een onderneming als de onze.” Olivier MEY, Human Resources Director, L’Oréal BelgiLux

BEELDEN: GESELECTEERDE FRAGMENTEN…

Jobcoaching: mijn competentie voorop !

Een dertigtal van onze kandidaten kon deelnemen aan onze coachingsessies. Meer dan 50% van hen heeft binnen de 3 maanden na de coaching een opleiding hervat of een baan gevonden.

Opleiding en sensibilisering in ondernemingen: mogelijk maken wat vanzelfsprekend is 

DiversiCom kwam over de vloer bij AXA, BECI, BP2S, L’Oréal Belgilux, Solvay en Stanley Black & Decker om hun HR-verantwoordelijken of hun personeel te sensibiliseren over handicaps op het werk. Volg ons door de gangen van L’Oréal tijdens hun Disability Awareness Day met DiversiCom !

Het professioneel succes van onze kandidaten 

20 stages, 11 arbeidsovereenkomsten voor een bepaalde tijd en 4 arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd … in totaal sleepten we voor onze kandidaten 35 professionele projecten in de wacht in 18 partnerondernemingen !

Duoday

De nationale actie Duoday verenigt elk jaar honderden ondernemingen die hun deuren openen voor stagiairs met een handicap. In 2015 verzorgde DiversiCom stages bij BNP Paribas Fortis, Securex, Solvay, het Ministerie van Céline Fremault en de Koning Boudewijnstichting. Dubbelinterviews van de stagiairs en hun mentor.
En Duoday 2016, dat is deze week! DiversiCom volgt momenteel 33 stages in 17 van haar partnerbedrijven. Ontdek ze deze week in ons persbericht en op onze social media. Fijne Duoday !

Philippe Pozzo, de Intouchable peter van DiversiCom

Mis ons interview met Philippe Pozzo di Borgo niet, rechtstreeks vanuit Marrakesh ! (alleen in het Frans)

DOOR EROVER TE PRATEN, MAKEN WE HET VERSCHIL.

Werknemers met een handicap en hun werkgevers zijn het best geplaatst om over hun uitdagingen en hun successen te vertellen! 6 persartikels, 7 radio-interviews en 2 vermeldingen op televisie, 10.400 views op onze website en onze sociale netwerken hebben gezorgd voor een ruime sensibilisering over handicaps op het werk. Bekijk onze interviews en getuigenissen op ons YouTube-kanaal en lees onze DiversiStories.

SAMEN STAAN WE STERKER !


We zorgen er voortdurend voor dat ons werk complementair is met dat van de andere spelers op het gebied van tewerkstelling en hulp aan personen met een handicap. We zijn ervan overtuigd dat onze invloed groter wordt door het creëren van efficiënte synergieën.

Wilt u meer weten? Download hier ons activiteitenverslag (alleen in het Frans). Het team van DiversiCom staat tot uw dienst ! Wilt u ons blijven helpen ? Neem nu contact met ons op!

Onze partnerondernemingen in 2015

De organisaties die ons waardevolle steun bieden

De organisaties waarmee we samenwerken