DiversiFlash n°7 : Objectief gehaald op het ritme van de golven

24jun


Beste lezers,

DiversiFlash brengt u vers nieuws van DiversiCom en een terugblik op het voorbije jaar.

In 2021 hadden we de pandemie allemaal graag achter ons willen laten, maar we hebben het ritme van de golven, het komen en gaan van de maatregelen, moeten aanvaarden. We moesten het doen met het heden zonder enig zicht op de toekomst.

Tegelijkertijd werd alles in het werk gesteld om onze begunstigden die op zoek waren naar een aangepast professioneel project te ondersteunen. En onze partnerbedrijven konden rekenen op de creativiteit en het professionalisme van het hele team.

Enkele sprekende cijfers voor 2021: 159 werkzoekenden met een handicap hebben van onze dienst gebruik gemaakt. 97 bedrijven werden geadviseerd. Met hen werden 122 contracten mogelijk gemaakt, waardoor het werkgelegenheidspercentage van de door DiversiCom ondersteunde kandidaten aan het eind van het jaar 58% bedroeg.

Laten we durven praten over de toekomst! In 2022 breidt DiversiCom geleidelijk haar team uit om een groeiend aantal kandidaten en bedrijven te ondersteunen. Onze prioriteit is zowel eenvoudig als ambitieus: slagen in deze nieuwe groei. Met de nieuwe aanwervingen willen wij de geest en de kwaliteit van onze dienstverlening behouden, maar onze methoden vernieuwen, onszelf heruitvinden en diversifiëren.

U bent… partners in verschillende hoedanigheden, gulle gevers en sponsors, supporters en nieuwsgierige lezers, onze familie en vrienden, die ons aanmoedigen en onze dagelijkse engagementen delen. Niets is mogelijk zonder jullie. Aanvaard onze dankbaarheid… En hoor onze hoop: wij rekenen op u om handicap tot een realiteit in onze samenleving te maken. In jullie families. In jullie bedrijven.

Veel leesplezier!

Marie-Laure Jonet, Oprichtster en Directrice

  

2021 : EEN HEROPLEVING VAN PROFESSIONELE PROJECTEN VOOR ONZE KANDIDATEN !

In vele partnerondernemingen ging de hervatting van de “face-to-face”-activiteiten, zij het voorzichtig en gedeeltelijk, hand in hand met nieuwe arbeidsmogelijkheden. Sommige sectoren konden hun aanwervingsbeleid een nieuwe impuls geven, wat positief was voor onze missie van professionele begeleiding van onze kandidaten.

In totaal werden 122 professionele projecten gefaciliteerd, tegenover 148 in 2019 en 91 in 2020.

FYSIEKE AANWEZIGHEID TEN VOORDELE VAN EEN EFFICIENTE COACHING VAN ONZE KANDIDATEN

Tot onze grote vreugde kon DiversiCom terugkeren naar de gebouwen van haar partnerbedrijven om ter plaatse opleidings- en sensibiliseringssessies te organiseren. Zowel de deelnemers als de begeleiders van DiversiCom konden zo de fysieke aanwezigheid  en de menselijke investering weer ervaren. Andere bedrijven blijven grotendeels telewerken. DiversiCom heeft zich aan de beperkingen van elke onderneming aangepast om al haar diensten te kunnen aanbieden.

HYBRIDE REGEERT VOOR ONZE PARTNERONDERNEMINGEN

Tot onze grote vreugde kon DiversiCom terugkeren naar de gebouwen van haar partnerbedrijven om ter plaatse opleidings- en sensibiliseringssessies te organiseren. Zowel de deelnemers als de begeleiders van DiversiCom konden zo de fysieke aanwezigheid  en de menselijke investering weer ervaren. Andere bedrijven blijven grotendeels telewerken. DiversiCom heeft zich aan de beperkingen van elke onderneming aangepast om al haar diensten te kunnen aanbieden.

Ook in 2021 was er weer veel vraag naar onze intercompany opleidingen. Een cyclus van 9 sessies, afwisselend digitaal en live, stelde 23 bedrijven in staat elkaar te ontmoeten en hun best practices uit te wisselen, aan de hand van theoretische input en getuigenissen van DiversiCom. Ontdek hier het programma 2022 en doe mee !

JOBDAY : NOG STEEDS 100% DIGITAAL 

In 2021 hebben wij onze JobDay in zijn 100% digitale formule behouden, zoals bij de Covid beperkingen in 2020. De digitale formule heeft zijn verdiensten en speelt in op een groeiende trend in de aanwervingsprocessen. We zullen dit uiteraard blijven opnemen. De meesten hopen echter op een terugkeer naar de “face-to-face”-formule, zowel om de menselijke waarde in formele en informele ontmoetingen te herstellen, als om het effect, zowel kwalitatief als kwantitatief, op de professionele activering te vergroten.

« Hartelijke dank aan het fantastische team van DiversiCom voor de bevordering van de professionele integratie van mensen met een handicap. Hartelijke dank aan de recruiters voor hun interesse en aandacht voor deze kwestie. Aan de kandidaten : ik wens u veel succes in uw carrière. De mooiste dingen zijn diegene die tijd kosten om te bereiken. Doorzettingsvermogen en ambitie zijn de sleutels tot succes. De som van al onze verschillen doet ons groeien en maakt ons beter! Invaliditeit is geen fataliteit, laten we menselijker en solidairder zijn.” Een kandidaat, aan het eind van de JobDay

VERNIEUWING IN 2022 : DIVERSICOM WERFT AAN !

In 2022 komt het team op adem na twee energieslopende jaren. We vernieuwen onze mandaten met Actiris en Cocof. En we werven nieuwe pareltjes aan om onze impact te vergroten!

Heb jij zin en de vaardigheden om ons DiversiTeam te vervoegen? Ken jij een zeldzame parel die je ons kan aanbevelen? Wacht dan niet langer! Ontdek hier onze huidige openstaande vacatures.

« LES ETINCELLES »

(Her)ontdek, deel uitbundig en gebruik onze documentaire “Les Etincelles”! Een 16 minuten durende reis in de wereld van Vanessa, Maxime, Samih en Sofia, kandidaten van DiversiCom.  4 prachtige verhalen naast vele andere authentieke weerspiegelingen van de “Vonken” van inclusie!

Klik hier of op de afbeelding hieronder! Als je het leuk vindt, deel het dan zonder mate !

AAN JULLIE !

Het laatste woord is aan onze dierbare partners en supporters, zonder wie niets kan worden gerealiseerd: BEDANKT voor uw vertrouwen en uw inzet! We hebben u nodig om te blijven gáán!

Sinds 1 januari 2021 kunnen wij u voor giften van meer dan € 40 fiscale aftrekbaarheid verlenen!

En aarzel niet… DiversiCom aan te bevelen aan iedereen die ons nodig zou kunnen hebben!

 

Wil je meer weten? 
Download hier ons jaarverslag.
Wil je ons helpen?
Kunnen we u helpen?
Neem vandaag nog contact met ons op.
Het DiversiCom team is er om u te dienen.

Om een gift te doen :

  • Via de rekening van de ASBL DiversiCom: IBAN BE74 0017 2242 9707 – Communicatie: “Gift aan DiversiCom”
  • GOED NIEUWS: vanaf 2021 zijn uw giften vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar!

Om ons te volgen: