DiversiFlash nr 2 : Terugblik op 2016

10mei

Beste lezers,

2016 was het tweede actief jaar van DiversiCom. DiversiFlash vertelt u de hoogtepunten van dit voorbije prachtig jaar. Maar DiversiFlash is vooral de gelegenheid voor de Raad van Bestuur en mijn fantastisch team om u van harte te bedanken voor uw betrokkenheid! We wensen u een aangename lectuur en vooral veel zin om ons te blijven steunen in onze missie. Uw bijdragen en aanmoedigingen zijn eenvoudigweg fundamenteel!

DiversiGroeten,

Marie-Laure Jonet, Oprichtster en Gedelegeerd bestuurder

ONZE VERWEZENLIJKINGEN IN BEELD

Om ons dagelijks werk ten voordele van werk voor personen met een beperking te begrijpen, volg “Eén jaar met DiversiCom”, samengevat in 3 minuten.

IN CIJFERS…

Dat resulteert in … de begeleiding van 103 werkzoekenden met een beperking , advies aan 42 ondernemingen, facilitatie van 69 professionele projecten en 23 partnerships.

IN LETTERS ?

Een newsletter is niet voldoende om de menselijke avonturen en overwinningen, die we hebben mogen begeleiden, te beschrijven. Een aantal voorbeelden wordt verteld in het jaarverslag dat je hier kan downloaden, geniet ervan! (in het frans)

ENKELE STUKJES…

Het “matcht” tussen hen!

Advocate Sofia bij Jansen Legal, naaiwerker Nassr Allah bij de Brandweer van Brussel, administratief bediende Soumaya bij Darts-Ip, archivaris Guillaume bij Rothschild, cultureel coördinatrice Giluia bij de Stad Brussel, 30 stagiaires op Duoday bij 17 ondernemingen…

Elk van de 69 gefaciliteerde professionele projecten wordt beschouwd als een ware overwinning! Proficiat aan onze kandidaten!

De Ashoka Impact Price werd toegekend aan DiversiCom voor haar innoverende en ondernemende aanpak op het vlak van werk. Met deze prijs hebben Accenture en Ashoka , een internationale organisatie die steun biedt aan sociale ondernemers, een intense strategische coaching aan DiversiCom geleverd om haar activiteiten verder uit te bouwen.

Onze verhuis naar de co-working space Hive5 van Securex is een verbetering van het ontvangst van kandidaten en vereenvoudigt de “in house” organisatie van onze evenementen. We zijn Securex heel erg dankbaar, maar ook Novabee die DiversiCom heeft herbergd bij haar start; onze eerste stappen danken wij aan hun gastvrijheid en hun vertrouwen.

De eerste JobDay van DiversiCom bracht 35 bedrijven in contact met onze kandidaten. Bovenop een training aan deze bedrijven en de voorbereiding van de kandidaten op een aanwervingsgesprek, hebben er die dag 75 gesprekken plaatsgevonden. En een aantal met een mooi contract als resultaat!

ONZE DRIE GROOTSTE UITDAGINGEN IN 2017 ?

De opstart van onze samenwerking met Actiris, die ons de begeleiding van Brusselse werkzoekenden met een beperking toevertrouwt.

De uitbreiding van ons team, die nieuwe management tools met zich meebrengt.

Het behoud van de kwaliteit en het professionalisme van onze diensten, tegen elke prijs.

LATEN WE EROVER PRATEN OM HET VERSCHIL TE MAKEN !

In 2016 hebben 12 persberichten en 14.000 views op onze website en social media het belang en de voordelen van handicap op het werk in de kijker gezet. Bekijk onze interviews en getuigenissen op Youtube, alsook onze DiversiNews en DiversiStories.

SAMEN STERKER !

We waken steeds over de complementariteit van ons werk ten opzichte van andere actoren op het gebied van werk en hulp aan personen met een beperking… overtuigd dat onze impact vergroot dankzij efficiënte synergiën.

Het team van DiversiCom is er om u te helpen:
Het team 2016 (links):
Eléonore Snoy (co-manager), Elisabeth Doulcet (project verantwoordelijke) en
Marie-Laure Jonet (directrice)
Nieuwe medewerkers in 2017 (rechts): 
Jannemie Sente (coach) en Michael Josz (coach)

 Wenst u ons verder te steunen? Aarzel niet ons snel te contacteren.

Onze partnerondernemingen in 2016

Onze steun in 2016