Giulia, copiloot van de Nuit Blanche op 1 oktober 2016 !

27sep

De Nuit Blanche is een unieke nacht waarin een Brusselse wijk helemaal van artiesten is. Op zaterdag 1 oktober vindt ze voor de eerste keer plaats in de Europese wijk.

Giulia is gepassioneerd met muziek en theater bezig, heeft ervaring met de organisatie van culturele evenementen, is slechtziend en maakt dit jaar deel uit van het team dat de Nuit Blanche organiseert (aanwerving gefaciliteerd door DiversiCom).

NUIT BLANCHE is een pionier op het vlak van culturele toegankelijkheid. Ze richt zich tot iedere laag van de bevolking met de uitnodiging alle geanimeerde projecten en plaatsen te komen ontdekken.

Voor de 5e editie op rij werkt ‘NUIT BLANCHE is er voor iedereen’ een toegankelijkheidsprogramma uit en verbindt het zich tot een beter onthaal van mensen met specifieke noden, via diverse luiken :

  • Toegankelijke informatie: een toegankelijke website, projecten die toegankelijk worden gemaakt voor elk type van handicap enz.
  • Toegankelijke plaatsen: een specifiek parcours, ingericht voor personen met een beperkte mobiliteit, met aangepaste signalisatie en voorzieningen, voorrangstoegang enz.
  • Gepersonaliseerd onthaal en begeleiding: de dienst ‘Blind date’ biedt geïndividualiseerde begeleiding aan blinden en slechtzienden, aanpassing van bepaalde klankprojecten om ze toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden (ballonnen om de trillingen te voelen) enz.

Voor inschrijvingen voor ‘Blind date’ of de reservatie van een parkeerplaats kunt u terecht bij:

  • Martin Angenot : 02/279.64.05, martin.angenot@brucity.be
  • Giulia Calà : 02/279.64.74, giullia.cala@brucity.be

Bekijk het filmpje waarin ‘Nuit Blanche is er voor iedereen’ wordt voorgesteld: