JobDay in Ukkel : DiversiCom als spil van diversiteit

03mei

Op dinsdag 3 mei organiseerde de gemeente Ukkel voor de derde keer haar ‘JobDay’. Ook DiversiCom was van de partij !

Tijdens dit evenement komen werkzoekenden rechtstreeks in contact met bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel en misschien wel hun nieuwe werkgever zullen worden. Maar liefst 24 bedrijven uit zowel de privé- als publieke sector stelden er hun activiteiten voor, goed voor 450 vacatures in totaal.

De JobDay is vooral een mooie kans voor iedereen die opnieuw de arbeidsmarkt wil veroveren. Voor Valentine Delwart, schepen van Tewerkstelling, is de beurs voor werkzoekenden ook de perfecte gelegenheid om opnieuw vertrouwen en motivatie te winnen. “Werk zoeken kan soms een echte strijd zijn. Mensen hebben hierbij vaak het gevoel dat ze mislukken en hun zelfvertrouwen neemt af. (…)”, verduidelijkt de schepen.

De JobDay moedigt diversiteit aan
Dit jaar voert de schepen van Tewerkstelling een actieve strijd tegen stereotypen en discriminatie bij de aanwerving. De integratie van mensen met een beperking was hierbij een belangrijk punt.

DiversiCom nam daarom ook actief deel aan de JobDay :

  • We stelden zes van onze kandidaten voor. Deze kandidaten werden vooraf gecoacht en hun competenties stemmen overeen met de gezochte profielen.
  • We maakten de aanwezige bedrijven bewust van de voordelen wanneer ze werknemers met een handicap aanwerven. Welke die voordelen zijn ? Hun competenties (!), de evolutie van de houding tegenover een handicap, de premies bij de tewerkstelling en noem maar op.

Een mooi initiatief dus om de tewerkstelling van personen met een beperking aan te moedigen !