Philippe Pozzo di Borgo, de ‘Intouchable’ Peter van DiversiCom!

07okt

In februari 2015 viel DiversiCom de eer te beurt zijn peter, Philippe Pozzo di Borgo, te mogen ontmoeten.

“Onaanraakbaar” zei u ? Wij zeggen “wonderlijk toegankelijk” !

“Ik nodig u uit om van visie te wisselen met DiversiCom, u open te stellen voor kwetsbaarheid en verschillen, om bij te dragen aan de genezing van uw onderneming en onze maatschappij.” Philippe Pozzo di Borgo, oktober 2014. Bekijk het filmpje.

Philippe Pozzo di Borgo lijdt aan tetraplegie sinds zijn parapente-ongeluk. In zijn boek Le Second Souffle vertelt hij over de comeback die hij in het leven maakte. Zijn verhaal bood inspiratie voor de film ‘Intouchables’ (Onaanraakbaren), die wereldwijd een groot succes kende.

Over zijn band met zijn hulp Abdel Yasmin Sellou schrijft hij : “We waren twee desperado’s die een uitweg zochten : de rijke tetraplegiepatiënt, gek van verdriet door het verlies van zijn vrouw, en de slimmerik die uit de nor komt en een loopje neemt met het leven. Twee mannen die op de rand van de samenleving leven en elkaar nodig hebben.” (Pozzo en Abdel: op het leven, op humor, Le Parisien, 2 november 2011).

De plaats van personen met een handicap op de arbeidsmarkt ligt hem na aan het hart. Philippe Pozzo di Borgo deelt met DiversiCom de waarden die hem dierbaar zijn – beklemtonen van vaardigheden, verantwoordelijkheid, respect en waardigheid – en de kern van zijn missie : op de werkvloer mensen begeleiden die hun handicap overwinnen met de wens hun leven en plaats in de maatschappij in eigen handen te nemen.

De betrokkenheid van Philippe Pozzo di Borgo in ons project is zowel een aanmoediging als een bevestiging van onze inspanningen. We zijn oneindig “geraakt” dat we op zijn steun en advies kunnen rekenen !

Bedankt, beste Peter !