Tijd voor verandering !

14mei

Onze groepscoaching van het voorjaar 2016 door de ogen van Silba, een jonge vrijwilligster die het team van DiversiCom voor de gelegenheid kwam versterken.

Op 11 en 12 mei vond de recentste editie van de groepscoaching van DiversiCom plaats in samenwerking met Step2Plus en met de steun van Securex en de Koning Boudewijnstichting.

Welke verwachtingen hadden de tien deelnemers van deze voorjaarssessie zoal? “Andere mensen met een gelijkaardig parcours leren kennen”, “zelfvertrouwen winnen” en “je plaats vinden in een professionele context” waren enkele voorbeelden.

Tijdens de twee coachingdagen onder leiding van professionals leerden we veel bij en was er plaats voor zelfanalyse, uitwisselingen en gericht advies. De activiteiten werden geleid door Priscilla en Arnaud David van coachingbedrijf Step2Plus, en Nathalie Maes, professionele rekruteerster en vrijwillige coach bij DiversiCom.

Een mooi moment voor de groep was de tussenkomst van de medestichter van DiversiCom, Arnaud Van Schevensteen, die op tienjarige leeftijd een been verloor. Arnaud haalde kracht uit de weg die hij aflegde en heeft het over het heuglijke moment wanneer je kan doen of worden wat je altijd al wilde. Het komt erop aan je beperking te gebruiken om sterker te worden.

Tijdens de sessie kwamen ook concrete technieken aan bod om de arbeidsmarkt met meer vertrouwen tegemoet te gaan. En wat vonden de deelnemers ervan? Ze voelden zich na afloop “gesterkt door wat we samen hebben beleefd” en omschreven de coaching als “positief”, “leerzaam” en “boeiend”. Opdracht volbracht !

Silba

Afspraak na de zomer voor een volgende groepscoaching !
In samenwerking met Step2Plus

Met de ondersteuning van :